Skip to main content

Afdelingschef til Byggeri og Energi i Dansk Standard – ledelse af specialiserede medarbejdere

Har du solid erfaring med ledelse af vidensmedarbejdere, og brænder du for at udvikle og styrke danske interesseområder inden for bæredygtigt byggeri og grøn energi? Så er det måske dig, der skal lede Dansk Standards professionelle og specialiserede standardiseringsafdeling på området.

Dansk Standard er i fuld gang med at realisere en ambitiøs strategi med fokus på vækst og på at være drivkraft for en bæredygtig samfundsudvikling. De ønsker at udbrede kendskabet til standarder og til Dansk Standards ydelser bl.a. gennem opbygning af flere partnerskaber. Desuden vil de fremme efterspørgslen i dansk erhvervsliv efter brugen af standarder gennem tæt politisk dialog og samspil med markedsaktørerne.

Dansk Standard søger en stærk og erfaren afdelingschef, der kan gå foran og skabe vækst og udvikling – og samtidig har øje for den enkelte medarbejders trivsel og potentiale. Du skal lede den ene af vores tre standardiseringsafdelinger, som består af 13 engagerede standardiseringskonsulenter inden for områderne byggeri og energi. Fagligt har afdelingen bl.a. fokus på at understøtte bæredygtigt byggeri, grøn energi og Power-to-X gennem standardisering.

Om jobbet

Du bliver ansvarlig for en afdeling, hvor hovedparten er specialiserede konsulenter med en solid tyngde, både teoretisk og fagligt. Afdelingen og konsulenterne har en bred berøring med dansk erhvervsliv, hvor Dansk Standards kunder udgøres af private virksomheder, vidensinstitutioner, faglige organisationer og myndigheder. Du får reference til direktøren for området og bliver en del af ledelsesgruppen for standardisering, som i tæt samspil med hinanden planlægger og udfører aktiviteterne i de forskellige forretningsenheder.

Dansk Standards ledelseskultur er præget af en tilgængelig og nærværende ledelse, der skaber klare rammer og sætter retning. Medarbejderne arbejder selvstændigt inden for de aftalte rammer og navigerer med fleksibilitet og frihed under ansvar. Som chef skal du både lede afdelingen og drive området fagligt og kommercielt.

Du skal have kommercielt fokus og forståelse og bidrage til den strategiske udvikling og herudover deltage i arbejdet med konsulenternes kunder, fx sambesøg. Endelig skal der identificeres nye emner og planlægges aktiviteter og pitch på disse. Aktiviteterne er ikke salgsrelaterede i klassisk forstand men relationsskabende og forhandlingskrævende.

Standardisering er tæt knyttet til politiske dagsordener, og du skal mestre strategisk ledelse og have politisk tæft. Din rolle bliver at deltage i relevante fora og tage initiativ til strategiske dialoger med nøgleaktører med henblik på at gøre standarder relevante i forhold til at løse samfundsrelevante udfordringer. Du evner også at se muligheder for nye samarbejder og indgå nye partnerskaber, så vi sikrer større udbredelse af standarder.

Om dig

Helt overordnet er du en drivkraft, der er i stand til at påvirke og motivere menneskene omkring dig. Du har en god evne til at prioritere og evner at skabe overblikket såvel som at forholde dig til detaljen, og du ved præcis, hvilke situationer der kræver hvad.

  • Du har erfaring med byggesektoren. Du kender branchen indefra og dens muligheder og udfordringer
  • Din forretningsforståelse er i top. Du evner hurtigt at sætte dig ind i kundens nuværende og fremtidige situation og er god til at opbygge partnerskaber
  • Du har solid ledererfaring og særdeles gode lederegenskaber. Du er synlig og motiverende og evner at vise vejen og engagere samt motivere dit team. Du trives med at gå forrest og inspirere både gennem din person og din faglighed. Du er robust og empatisk og har en god selvindsigt. Som leder respekterer du individet og balancerer dette med samarbejdet, helheden og de fælles mål. Din arbejdsstil er struktureret og systematisk.

Du har en relevant teoretisk uddannelse, fx samfundsvidenskabelig, ingeniør, cand.merc. eller lignende.

Er jobbet noget for dig?

Er du interesseret i stillingen, skal du sende din ansøgning og CV hurtigst muligt. Vi behandler ansøgningerne løbende. Hvis du vil høre mere om stillingen, kan du kontakte chefkonsulent i Curia Lone Vestergaard på mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller telefon +45 2094 1653, eller du kan kontakte standardiseringsdirektør Tina Helsted Vengsgaard på mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller telefon +45 2671 1140.

Søg stillingen